Over mij

Luz Dary Schilt biedt coaching- en therapiesessies voor vrouwen vanuit een heldere visie, ervaringen, educatie en trainingen.
Gedragen door partners in diverse kennisgebieden.

Balanced and Forth

coaching- en therapiesessies

Werkgebieden:

Hormonen, stress en gezondheid.

 Zwangerschap en Kraamtijd.

Suppletie.

Wie ben ik?

Ik ben een energieke, creatieve geest die ‘outside-the-box’ denkt en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als mindfulness coach en yogadocent dacht ik al buiten de kaders, als yoga-therapie werd dat mijn vak. Naast het volgen van verschillende mindfulness- en yogatrainingen in Amerika, Verenigd Koninkrijk, China en India, ben ik me ook gaan verdiepen in hormonen en stress. Mijn reis naar verschillende plekken van de wereld, waar ik ook woonde en werkte, zorgde voor een reis in kennis, educatie, ontwikkeling en ervaring. Zo bouwde ik vakkundige kennis op over de anatomie van het vrouwelijk lichaam en verdiepte ik me in de holistische benadering van lichaam en geest. Hiermee bouwde ik een internationaal netwerk op, hielp vele vrouwen met fysieke, hormonale of emotionele klachten en ontwikkelde zo de methodiek waar Balanced and Forth voor staat. Ik zag dat de vrouwen die bij mij kwamen, meer nodig hadden dan mindfulness en yoga.

Zelf heb ik heel wat stress gekend in mijn leven. Na een traumatische jeugd, jaren rondgelopen te hebben met endometriosis, een auto ongeluk, moeite met zwanger worden en tegen het eind van mijn zwangerschap een zwangerschapsvergiftiging, besloot ik me vooral meer te verdiepen in de mentale gezondheid van mezelf om zo ook andere vrouwen beter te ondersteunen. Zo leerde ik dat suppletie, voeding en yoga echt hele krachtige tools kunnen zijn.

Ik ben van mening dat holistische gezondheidszorg met recht mensen helpt en daarom moet worden ingezet, naast de reguliere zorg. Door samen te werken met artsen en andere specialisten, kan je werken aan de oorzaak en plak je niet een pleister op de wonden.

Toen ik de stressologie methode ontdekte, was dat het laatste puzzelstukje wat nodig bleek te zijn om mentale en fysieke gezondheid te ondersteunen. Ik ben als eerste stressoloog van Nederland, met cum laude geslaagd. De stressologie methode maakt gebruik van het ‘meten is weten’ traject waarbij je tijdig een burn-out kan voorkomen en je hormoonhuishouding in balans kan brengen d.m.v hoogwaardige geconcentreerde voedingsstoffen. Inmiddels, heb ik, wereldwijd al mensen ondersteund met hun mentale en fysieke gezondheid door stress te verlagen en hormonale klachten aan te pakken. Ik ben een gedreven therapeut die haar cliënten helpt zich beter te voelen en door mijn holistische kijk op gezondheid te koppelen aan mijn jarenlange ervaring als yogatherapeut en nu ook als stressoloog, kan ik vrouwen nog beter van dienst zijn in alle fases van hun leven.

Mijn liefde voor zwangerschap heeft zeker een rol gespeeld in het willen weten wat er nu werkelijk gebeurt met onze hormonen en hoe dit impact heeft op ons denken en emoties. Zelf heb ik enorm geworsteld met mijn hormonen doordat ik jarenlang met endometriosis rondliep, voordat er een diagnose werd vastgesteld door de specialisten. Dit heeft een enorme inslag gehad op mijn leven en op de eerste twee zwangerschappen. Nu heb ik drie gezonde tieners.

Had ik toen maar geweten dat er iets bestond als ‘belly binding’ of kraamtijd behandelingen, dan had ik mezelf de tijd gegund om rustig te herstellen, vooral na mijn keizersnede. Om te kunnen rusten is het van essentieel belang om liefdevolle hulp te ontvangen. Dit is niet zomaar vanzelfsprekend, zeker niet in onze nuchtere cultuur. Maar jezelf zorg toestaan is zo belangrijk voor je eigen gezondheid en dat van je gezin. Je kraamtijd is bedoeld om uit te rusten, te herstellen, je borstvoeding op gang te laten komen en het geeft je de tijd om een diepere band te creëren met je pasgeboren baby. Wanneer ik de kraamtijd behandelingen thuis geef, bij de pas bevallen moeders, doet het me goed om ze, nèt dat extra’s te geven vanuit mijn expertise als zwangerschapsyoga docent. Het is elke keer weer een kadootje om bij vrouwen thuis te komen en ze met liefde en warmte te omringen.

Heb jij vragen over je hormonen, voeding en suppletie of ervaar je mentale en fysieke klachten, ook in je zwangerschap of na de bevalling, neem dan aub contact met mij op en dan kunnen we een afspraak plannen en samen de zoektocht aangaan om te achterhalen waar de oorzaak zit.

Neem contact op