PARTNERS IN DIVERSE KENNISGEBIEDEN

Desiree Muljono
VoetreflexPlus therapeut en Stressoloog

Feet2Happinez

Natuurlijk Gezond!

In mijn praktijk behandel ik mensen met de meest uiteenlopende klachten. Gezondheid is niet vanzelfsprekend sommige mensen zijn eerder vatbaar voor klachten en ziekte dan andere. De kans wordt natuurlijk kleiner bij een gezonde levensstijl maar er zijn altijd momenten waarop de kans op het ontwikkelen van gezondheidsklachten groter is.

Bij voetreflexologie speelt de natuurgeneeskunde en de TCM een belangrijke rol. Elke klacht is te verklaren en te behandelen, we gaan altijd op zoek naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Soms is het wenselijk of het advies om aanvullend onderzoek te doen door middel van bloedonderzoek of testen. Naast de behandelingen geef ik ondersteunende adviezen omtrent voeding en leefstijl. Zo werken we samen om op een natuurlijke manier beter in Balans te komen. Het zorgt niet alleen voor een goede gezondheid maar het maakt je ook nog eens veel gelukkiger.

Jaap Smit
reiki, emotie code, bioresonantie en de helende reis, hormoontherapie, stressologie

Ik ben Jaap Smit uit Volendam.

In 2010 kwam ik toevalligerwijs een documentaire tegen over Quantum Touch en dit wekte mijn interesse.

Nu geloof ik dat je dingen zelf niet op zoekt maar het zoekt jou op. Ik ben toen de cursus Quantum Touch level 1 gaan doen en toen werd ik nog enthousiaster. Ik ben hiermee aan de slag gegaan bij familie en kennissen en uiteindelijk heb ik steeds meer vervolgcursussen gedaan. Ik heb ook cursussen gedaan op het gebied van andere behandelmethoden zoals reiki, emotie code, bioresonantie en de helende reis, Hormoontherapie, stressologie.
Hier heb ik mijn eigen manier van behandelen door ontwikkelt.

Wanneer mensen niet verder komen in het reguliere behandel circuit dan probeer ik ‘out of the box’ te denken en samen te kijken hoe het anders kan. Mensen verder helpen zonder medicatie of zonder dat zij een operatie hoeven te ondergaan is mijn doel.
Mijn visie is dat achter elke ziekte of kwaal een psychische conflict zit. Ik ga samen met jou op zoek naar wat dit conflict is. Door de bijbehorende emoties te resetten die bijvoorbeeld een gevolg kunnen zijn van pesten of andere trauma’s, zullen fysieke klachten verdwijnen. Dit kunnen klachten zijn als eczeem maar ook maagklachten, schildklierproblemen, rug- en nekklachten enzovoort. Lichaam en geest zijn één.
“Healing.. doesn’t mean the damage never existed.. It means that the damage no longer controls our lives.”

Suzanne Rouhard
Menopauze specialist

Mijn naam is Suzanne Rouhard en ik ben orthomoleculair- en hormoontherapeut.
Ik heb een praktijk in Almere voor vrouwen met overgangsklachten.

Vrouwen denken vaak dat overgangsklachten er nou eenmaal bij hoort maar niks is minder waar, je hebt zelf veel invloed op deze klachten.

Je kunt er niet omheen dat alles tijdens de overgang draait rond hormonale veranderingen. Je hormonen bepalen alles: hoe je je voelt, hoe je energieniveau is, hoe je slaapt, hoe je gemoedstoestand is etc. etc. Maar het is niet de bedoeling dat je machteloos toeziet hoe die hormonale veranderingen je leven beheersen, je kunt je hormonen wel degelijk bijsturen. Ik zeg altijd ‘tot je 40e zorgen je hormonen voor jou en na je 40e moet je voor je hormonen zorgen’

Als je bv. kijkt naar vrouwen in Aziatische landen dan zie je nauwelijks deze klachten. Er zijn dan ook belangrijke verschillen tussen de vrouwen in Westerse landen versus de vrouwen in Aziatische landen zoals bv. voeding en stressfactoren.

Ook is het belangrijk hoe jij tegen deze levensfase aankijkt. Zie je de menopauze als het begin van een nieuwe levensfase, waarin je je vruchtbare jaren hebt afgesloten en er meer ruimte is voor zelfontplooiing en verdieping van je bewustzijn of zie jij het als het inluiden van een dorre, oude dag vol met klachten?

Ik heb het 12-s Hormoonbalans Programma ontwikkelt waarmee we samen gaan kijken hoe we jouw gezondheid weer terug in balans kunnen brengen zodat jouw lichaam optimaal kan omgaan met het hormonale veranderingen en je weer alles kan doen waar je energie van krijgt.

Mocht je meer willen weten kijk dan eens op mijn website www.suzannerouhard.nl

Sietske Blok
Stress en burn-out

Mijn naam is Sietske Blok en ik heb Toegepaste Psychologie gestudeerd. Na mijn studie ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Ik heb mij gespecialiseerd in stress en burn-out klachten en gedragsverandering.

Wanneer je stress wilt aanpakken, dan moet je loskomen van bepaalde gewoontes die stress opleveren, belemmerende overtuigingen, je eigen mindset, nee leren zeggen etc. Op een praktische manier kan ik je hier in ondersteunen. We brengen de stressoren in beeld en het gedrag, de gedachten en het gevoel dat hier bij hoort. Samen maken we een plan van aanpak, waarmee je zelf praktisch aan de slag kan.
Ook ben ik EMDR therapeut. Wanneer er zaken zijn die lichamelijke spanning geven, die een gevoel van angst oproepen, nare herinneringen of trauma’s, dan kunnen we dit met EMDR behandelen.