Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap kan zwangerschapsyoga je lichaam de nodige kracht, openheid en ontspanning geven, maar het is ook een fijne manier om je voor te bereiden voor de geboorte van je baby.

Een zwangerschap kan je behoorlijk uit balans brengen. Je lichaam verandert in de negen maanden, en naast die prachtige buik kun je ook te maken krijgen met minder fijne verschijnselen als spierspanningen, bekkenpijn of opgezwollen enkels. Toch hoef je dat alles niet lijdzaam te ondergaan; met zwangerschapsyoga kun je je lichaam een handje helpen. Daarbij leert het je ook tijdens de bevalling om te ontspannen, mee te gaan op de ‘pijngolf’ van een wee en door te ademen, in plaats van je ertegen te verzetten. Zo kun je je weeën een stuk draaglijker maken. Daarnaast zorgt zwangerschapsyoga ervoor dat met verschillende oefeningen het bekken sterk blijft, waardoor je minder kans loopt op bekkeninstabiliteit en zorgen de oefeningen ook voor verbetering van de houding.

Naast de lichamelijke oefeningen richten de lessen zich ook op de mentale/emotionele gesteldheid. Hierbij ligt de focus vooral op ontspanning, adem en mindfulness. Door bewust te luisteren naar je lichaam en verschillende ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

Je bent welkom vanaf de 15de week van je zwangerschap.

Je kan je hier inschrijven voor een proefles of een 10 strippenkaart: https://www.momoyoga.com/balanced/

Sommige zorgverzekeringen vergoeden een cursus zwangerschapsyoga. Vaak moet er dan een bewijs van deelname aan de cursus worden opgestuurd naar de zorgverzekeraar. Of de cursus daadwerkelijk wordt vergoed, hangt van je zorgverzekering af. Om niet voor verrassingen te komen te staan, is het aan te raden van tevoren goed navraag te doen bij je zorgverzekeraar.

Waarom zwangerschapsyoga?

voordelen en resultaten

Waarom zwangerschapsyoga?

voordelen en resultaten